top of page

Teleurgesteld in de Eurovisie Songfestival 2021 uitslag

Wat een shows waren het, hè? Nederland heeft tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival alles uit de kast gehaald om indruk te maken op de rest van de wereld. Het was een mega spektakel in de Rotterdam Ahoy. Ik heb het vrijdag zelf van dichtbij mogen meemaken. De uitslag van het Eurovisie Songfestival 2021 heeft me ontzettend verrast. Ik vertel je waarom.


Het lukte me een paar weken geleden om kaarten te scoren voor de juryshow van de Grand Final. Het was héél onwerkelijk om weer zo'n groot evenement bij te wonen. Het mondkapje mocht zelfs af toen we eenmaal op onze plek zaten, want Eurovision maakte deel uit van de Fieldlab-evenementen. Wat was dit gaaf zeg. Vooral om de immens grote productie van dichtbij in actie te zien. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Nikkie de Jager en Jan Smit deden het als presentatoren fantastisch. Petje af. Nederland mag echt trots zijn op deze immens grote productie van Eurovision.


Ook alle inzendingen waren van hoge kwaliteit dit jaar. Oké, op die van Georgië na dan. De uitslag heeft me wel onwijs verbaasd. De uiteindelijke winnaar, Italië, werd al door de bookmakers voorspeld. Maar hoe kunnen landen als San Marino, Azerbaijan, Israël en Cyprus zo laag zijn geëindigd?! Dat waren zulke leuke nummers. Snap er helemaal niks van. Ook Nederland eindigde in het rechter rijtje bijna onderaan met in totaal 11 punten. Van het publiek kregen we zelfs maar zero points. Aan het kleurrijke optreden van Jeangu Macrooy heeft het zeker niet gelegen.


Ik las op Twitter wel dat er nogal wat problemen waren met stemmen. Zal dat de uitslag beïnvloed hebben?


Ik heb in jaren niet zoveel moeite gehad om mijn douze points aan iemand te geven. Ik heb meerdere favorieten dit jaar. Ik zal er een paar hieronder uitlichten. Dat verdienen ze wel na deze bizarre einduitslag.


Het live optreden waar ik het meeste van onder de indruk was, is zonder enige twijfel die van Gjon's Tears (Zwitserland). Tijdens de juryshow blies hij me weg met zijn prachtige stemgeluid.

Ik gunde hem de overwinning, maar hij moest het uiteindelijk doen met een 3e plek.

Het volgende nummer staat bij mij al weken op repeat. Zangeres Senhit (San Marino) heeft zelfs Amerikaanse rapper Flo Rida aan de haak geslagen om mee te werken aan dit heerlijke nummer. Tijdens de liveshows vloog ze af en toe wel uit de bocht, maar ze verdient alleen al douze points omdat ze het zelf zo naar haar zin had op het podium. Heerlijk om naar te kijken. Helaas moesten Senhit en Flo Rida het doen met 50 punten op de 18e plek (van de in totaal 26 landen).

Nog zo'n nummer wat op repeat heeft gestaan de afgelopen tijd. Het vurige 'Set Me Free' van zangeres Eden Alene (Israël) kwam helaas niet verder dan plek 17 in de lijst. Hier heb ik me flink over verbaasd. Wel heeft ze een record te pakken (volgens mij): die van de hoogste noot ooit tijdens een Eurovision Song Contest optreden. Die kan ze in haar zak steken.

Het nummer van Efendi (Azerbaijan) krijg ik al wekenlang niet meer uit mijn hoofd. 'Mata Hari' (of natte haring) had ik absoluut aan de linkerkant van het lijstje verwacht. Ik ga wel goed op een mooie vrouw in een kittig pakje die met haar heupen schudt. Uiteindelijk eindige deze inzending slechts op plek 20. Wel schijnt ze een andere prijs mee naar huis te hebben genomen. Namelijk het hart van zanger Tix (Noorwegen). Het stel zou nu aan het daten zijn. Cute!

Deze laatste inzending die ik uitlicht kreeg met zijn speciale dans en gele pakken heel Rotterdam Ahoy aan het dansen. Vooral in de zaal was dit optreden van The Roop (Litouwen) heel erg indrukwekkend. De groep eindigde met hun 'Discoteque' op een mooie 8e plek in het lijstje.


Mocht je het Eurovisie Songfestival dit jaar om de een of andere reden gemist hebben (shame on you!), bekijk de hele show dan zeker even op het officiële YouTube kanaal. Het intieme optreden van Duncan Laurence en de spectaculaire 'Music Binds Us' act van Afrojack, Wulf en Glennis Grace zijn naast alle inzendingen ook zeker de moeite waard om te bekijken.


Wie waren jouw favorieten van het Eurovisie Songfestival 2021? Laat het me zeker in een reactie weten! Vind ik leuk.


289 weergaven3 opmerkingen

3 kommentarer


Gäst
25 maj 2021

Wat een leuke blogpost! Gotta love Eurovision. ❤️


Gilla

Ellis Kopier
Ellis Kopier
25 maj 2021

LOVED Zwitserland, Portugal, IJsland en Bulgarije. Heb op alle 4 gestemd, maar om 1 uur en 4 uur ’s nachts kreeg ik berichtjes terug dat ik te laat was. 😅

Gilla
Eric Van Tok
Eric Van Tok
25 maj 2021
Svarar

Las het bij heel veel mensen. Ging iets niet helemaal goed. NOS is al een onderzoek gestart las ik.

Gilla
Post: Blog2_Post
bottom of page